Candát s okurkovou omáčkou
Ingredience:
- 600g candáta
- sůl, mletý pepř, nové koření, bobkový list, petrželová nať
- citronová šťáva, rostlinný olej, mléko, zeleninový vývar
- hladká mouka, 3 sterilované okurky
Postup:
Očištěného a omytého candáta stáhneme z kůže, vykostíme a nakrájíme na porce. Ty pak osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a necháme na hodinu odležet na chladném místě.
Z rostlinného oleje a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Tu zředíme studeným mlékem a zeleninovým vývarem. Přidáme nové koření, bobkový list, na kostičky nakrájené okurky a odleželé maso. Za stálého mýchání vaříme na mírném ohni, aby se omáčka nepřipalovala. Uvaříme do měkka. Můžeme dochutit dle libosti a zdobíme petrželovou natí.
Dobrou chuť